<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Aku kreatif, kau ada?
Thursday, May 24, 2012 @ 5/24/2012 10:57:00 AM

Salam alaik.
Hi bloggers. What’s up? Hehe.

Ehem, u dah baca tajuk entri ni kan? Huhu. Mungkin u agak tertanya-tanya: “Apa budak ni merepek?” Ha-ha! Betul tak? Em. Ala, how to explain ye? Huhu.

Ok senang I story macam ni lah. Hobi I sebenarnya suka buat cerpen, cipta lirik, puisi and macam-macam yang berkaitan dengan dunia penulisan. Bezanya just I tak suka buat karangan. Ha-ha! Tak sangka pula SPM tahun lepas I score A+. Ececeh. Menunjuk. Ok, berbalik pada cerita tadi. U masih tak faham lagi apa kaitan tajuk entri ni dengan hobi I ni kan? Let me explain to u. Kan bila nak reka sebarang cerpen kena ada nama orang, nama tempat and nama yang berkaitan dengan penulisan yang kita nak buat tu la kan? So, kreativiti yang I maksudkan tu ialah kreativiti I mencipta nama-nama orang and nama tempat tu la. Ha-ha! Mesti u all cakap: “Eleh, tu adik aku pun reti.” Kan kan? Tak apa. I sporting. Kutuk pun I tak ambil port sangat. Huhu.

Hobi semua ni bermula time I form 1. I ada tubuhkan satu group nama Confurchia J’dtaime Osaka. Ni group tertutup. Group kedua I ditubuhkan tahun 2009 time I form 3. Nama group tu PSL Republik (PSLR). Time dengan group ni I dikenali sebagai EmoxLCphalanx. Group ketiga sekitar tahun tu juga nama Lollipop Crew. Semua group yang pernah I join memang tak ada lelaki sama sekali. Ha-ha! Bukan sebab we all anti-social k.

Then, salah satu cerpen yang I reka berkisarkan tentang pebalahan empat puak ninja. Idea tercetus lepas I tengok siri Naruto kat TV awal tahun 2009.

#Empat puak ninja tersebut#

And macam-macam lagi la nama orang, nama tempat, nama sebarang nama lah yang I reka. Ha-ha! So, kalau u all kebuntuan idea nak buat apa-apa (such as nak tubuh group di FB, private group, nickname or anything) and perlukan satu nama yang vogue, bombastic, artistic and anything with the tic tic just PM my Facebook k. Tak kena charge pun. I sukarela tolong orang. Hehe. Jangan malu-malu. Kbai.

Labels: