<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Benefits of being single
Tuesday, April 3, 2012 @ 4/03/2012 03:00:00 PM

Benefits of being single:
1)      Boleh berjimat
Well, bayangkan zaman millennium sekarang yang semakin canggih dengan idelogi terkini. Banyak gadjet baru so banyak barang naik harga juga wooo! Then, bayangkan kalau u dah ber-couple lepas tu setiap kali date u all yang keluar duit, mesej and calling-calling 24 jam tak ke bil melambung? Dah la sesak nak beli keperluan sendiri lepas tu nak topup lagi. Sedar-sedar duit dalam bank u pun bersih nanti!

2)      Bebas bersama siapa yang disukai
Haa… kan best macam ni? Nak hang out dengan member lama pun tak ada siapa yang nak halang kan? Cuba u all tengok kebanyakan pasangan yang cemburu buta tu. Nak cuci mata pun susah. Hehe. Hampir 24 jam dok sibuk jadi polis pencen buat apa kan? Eleh, macam confirm-confirm je naik pelamin! Ha-ha!

3)      Tak perlu pening kepala fikirkan si dia
Betul tu! Kalau la u sedar kenyataan ni: Orang yang couple ni banyak habis masa fikirkan perihal kekasih diorang je. Exactly! Memang betul pun. Setiap minit je mesti terfikir adakah kekasih curang di belakang u all la. Buat berat kepala je dok fikir pada yang tak pasti buat apa kan? Tengok single macam I ni hanya perlu fikir fasal tanggungjawab I terhadap Allah, family and myself je. Hoho :P

4)      Spend more time with family
Cuba u try jalan-jalan di pusat beli belah. Kedai mana saja u all masuk mesti u nampak pasangan couple kan? Tengok la betapa ber-couple telah mengurangkan masa u all untuk bersantai bersama family.

5)      Jalani hidup yang sihat
Yela kan, kehidupan orang yang dah berpunya dengan belum ni lain. Kalau yang dah berpunya ni nanti nak kena bahagikan masa untuk si dia lagi. Kalau tak mesej dalam sehari tu nanti merajuk memanjang. Aduyai. Main touching-touching la pulak. But kalau dah mesej nanti sampai tak ingat dunia, sedar-sedar tak tidur langsung. Then, pergi sekolah pagi tu dah mengantuk. Kesian…

6)      Privacy? Terjah jela
Bayangkan la orang yang single macam I ni, nak mesej depan parents pun tiada kesangsian tau! Ha-ha! Yang couple ni karang bila kekasih call… alamak! Nak kena lari masuk bilik pulak. Yela, tak kan nak baby talk depan parents kan? Eeeeek! Menyampah nyah :P

7)      Bebas ber-SMS/ FB/ Twitter/ BBM
Kalau u ada kekasih yang kaki cemburu buta memang susah! Setiap gerak kerja u sentiasa dipantau.Siap hari bulan si dia tahu semua email and password laman social u. Nak ber-FB dengan tenang pun tak boleh. Habis satu wall u dia like. Senang la nanti sesiapa komen sampai la notification kat dia kan? But semua tu tak kan terjadi kalau u single. U nak ber-chatting dengan member lama (lelaki) pun tiada siapa yang ambil port kan? Hehe.

8)      Dating? Hang out? No problem!
Setiap kali kengkawan ajak keluar bersama, u all dengan bangganya akan berkata: Jap, kena tanya dulu pada Cif Besar, kot-kot aku tak boleh join u guys. Hallamak! Poyonyer. Bukannya suami isteri pun lagi. Kalau nak tanya parents tu sedap la sikit telinga mendengarnya. But kenyataan ni berbeza sekiranya u all masih single macam I ni ok. Ha-ha-haaaaa!

9)      Tiada lagi gelaran Budak Invisible
Mengaku jela siapa yang dah berpunya tu, aktiviti bersama kawan sudah semakin sepi kan? Mana u menghilang pun tak dapat dikenalpasti. Ehem, lupa kawan nampak? Kalau single macam I ni ada je u nampak I tonjol muka kat mana-mana nanti. Almaklumlah tak tahu nak buat apa dah kan. Merayau jela. Ha-ha! Peace buat muka (^_^) ßElok-elok jemu pulak tengok muka I ni. Hikhik.

10)   Lebih open-minded
Jangan cakap u tak setuju dengan I ok! Heuheu. Tak dinafikan yang ber-couple pun ada yang jenis sporting. But bayangkan jika kita kumpul ramai-ramai time reunion ke, then kekasih nak ikut jugak. Kat sana nanti mesti la nak ber-gossip liar sikit kan? Ha-ha! Lepas tu ada yang terkutuk kekasih u (sekadar gurauan) and u all terus touching. Ala, tak best lah macam tu kan? Tengok orang single macam I ni. Cakap la apa pun watlek watpeace jeh! Jyeah!

Labels: