<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Abang malu…
Saturday, April 21, 2012 @ 4/21/2012 10:24:00 AM

Salam alaik :)

What's up? Alhamdulillah I sihat walafiat. Tengah buat apa tu? Haih… budak-budak sekolah hari ni kena pergi sekolah kan? Ekekeke. Best tak sekolah hari sabtu? Mesti tak best kan coz sabtu lepak megamall lagi best. Ececeh. Pandai-pandai je teka. Ha-ha! K sorry. Kidding. Malunya teka ikut suka hati je kan? Ha-ha! Eh, malu? Cam pelik. Whatever lah. Hah! Cakap fasal malu ni…


Tadi tengah I sibuk membelek majalah then I terjumpalah satu majalah islamic ni. Pergh! Rasa macam tiba-tiba I transform jadi ustazah pula. Ahaks. Berangan. Huhu. Baca punya baca, selak punya selak sampailah I kat bahagian CERPEN.

Tajuk cerpen tu: Kerana aku malu. Kisah seorang isteri yang rasa marah plus berang terhadap suaminya kerana tidak mahu menemaninya ke salun dan butik yang sering si isteri kunjungi sebelum mereka berkahwin dulu dengan alasan si suami berasa malu. Habis baca cerpen tu seriously I terkedu. Um.  Lidah kelu rasa sukar untuk berbicara so I type jela. Hohoho. K gurau. U tau apa yang buat I terkedu lantas membisu sampai begitu sekali? Baca ayat ni:

“Abang enggan ke Saloon Moona kerana sebahagiannya tukang guntingnya lelaki. Abang malu jika lelaki lain melihat rambut isteri abang. Butik Jasmin pula banyak menjual baju yang kainnya nipis dan jarang. Abang takut isteri abang terbeli baju sebegitu. Abang malu jika Allah memarahi abang di akhirat kelak kerana tidak cuba menjaga isteri abang dari mendekati tempat sebegitu. Maafkan abang.”
-->SMS ni  si suami tu hantar kepada isterinya dan telah membuatkan isterinya terdiam  serta menangis lantas menelefon suaminya kembali untuk meminta maaf kerana mempertikaikan perasaan malu suaminya yang tulus.

Wuuuu… Apa macam? Huhu. Eh, apa fasal u tak touching pun? Aduyai. Never mind. Mungkin u all tak sedih sebab u tak baca keseluruhan jalan ceritanya. Trylah baca. Best tau! Bertuah sangat siapa dapat suami macam tu kan? Alahai. Bukan senang nak cari suami macam tu zaman millennium ini. Whatever, tak kisahlah siapa jodoh yang Allah kurniakan, terima dengan hati terbuka dan cuba jadi suami/isteri yang terbaik. Insha’Allah.

Labels: