<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Awas! Bahasamu kurang menyenangkan
Tuesday, January 17, 2012 @ 1/17/2012 10:04:00 AM

Salam alaik. Hi )

Sihat semuanya? Hehe. Well, harini aku mengambil sedikit masa yang terluang ni untuk post entry bertajuk diatas. Hoho. Hum, korang faham tak tajuk nih? Let me explain for you dear. Ok la semua manusia di atas muka bumi ni tak pernah lari daripada melakukan sebarang kesilapan kecil mahupun besar kan? Bila dah geram tu mulut pun lancar je hamburkan kata-kata keji kerana ketidakpuashatian. Kasar bunyinya kan? Tak kisah lah coz tu adalah fakta! Huhu.



Tidak dinafikan setiap manusia mempunyai hak kebebasan bersuara but berpada-padalah jika ingin meluahkan sesuatu. Jangan sampai mengganggu ketenteraman orang lain ok? Nampak je luaran mereka tersenyum tidak mengendahkan kata-kata korang tapi dalaman siapa yang tahu luka hati mereka? Haa… jawab ar. Buatnya korang kena hentak nanti gua cabut dulu. Ha-haaa!  

Actually orang ramai suka mengkritik kerana mereka mementingkan kesempurnaan. Siapa setuju angkat tangan kanan? Hikhik. Merepek je aku ni. Ok, maksud aku kat sini ialah setiap manusia suka mengkritik kerana mereka mahukan seseorang tu menjadi seperti apa yang mereka inginkan. Nggak bisa begitu dong! Haha. Ingat dolly ke hape? Nak ikut telunjuk dia je. Hum, kritik dengan gossip ni lain tau. Gossip ni pulak mengumpat. Kalau dah mengumpat tu of course la sembang benda buruk kan? Pehh, tu lagi kejam. Even tak menyakitkan hati kita coz kita tak tahu kalau dia cakap fasal kita but if one day cerita tu terbongkar ke cuping telinga kita… hum, apa reaksi korang ye? Nak serbu orang tu? Eh, tak boleh. Korang takde bukti kukuh nak dakwa dia coz korang tak nampak pun dia yang dok kutuk korang tu kan? Sakitnya korang tanggung sorang. Haa… tapi jangan risau. Orang macam ni hidup diorang takkan selamat, gelisah je 24 jam. Aku rasa la. Sekali diorang mengaibkan korang, ramai orang lain yang akan mengata tentang dia. Wallahua'lam.

P/S: Awasi mulutmu kerana disitulah jalan terciptanya dusta!

Labels: