<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Jyeah! Azam 2012 aku!
Thursday, December 15, 2011 @ 12/15/2011 04:55:00 PM


1)     I want to be a better person
Untuk next year, aku berharap sangat aku boleh tinggalkan perilaku buruk and jadi manusia yang lebih berguna untuk diri aku sendiri, family, masyarakat and negara. Aku nak semua orang senang berada disamping aku.

2)   Study smart
Herm, dah habis SPM ni bermula lah kehidupan aku sebagai remaja yang sebenarnya. Tak perlu pakai uniform sekolah(aku tak nak sambung form 6). So, bebanan aku semakin meningkat. Mean, aku kena belajar lebih gigih for my future. Aku tak nak jadi penganggur terhormat yea!

3)    Kurangkan ber’SMS’ tak tentu hala
Nama je SPM candidate tahun ni tapi tak boleh renggang dengan handset sikit pun, huhu. Patut la trial lalu pun biasa-biasa je result aku. Orang tidur lewat sebab study hard, aku dok mesej orang sampai entah jam berapa daa. So, untuk menyelamatkan study aku next year, I hope I’ll reply only the important message. Yeah! I can do it!



4)   Tidak boros berbelanja
Member aku suka complain aku gemar membazir beli sweater, baju and tudung, huhu. Tapi tu la kenyataannya. Even benda tu memang dah berlambak kat rumah and terperap je tapi aku tetap nak beli jugak. I don’t know why. Hurm, maybe aku perlukan perunding kewangan kot. Arghhh!

5)   Tidak keras kepala(mudah menerima pendapat orang lain)
Best friend aku pun cakap benda yang sama :::> aku sukar menerima pendapat orang. Ini terbukti apabila setiap kali aku bersalah and ada orang tegur aku, automatic aku buat muka selenga then bidas balik. Wow! Aku tak nak jadi macam tu dah. 9:1 tentu lah geng 9 orang yang menang kan? Aku harap aku mampu lakukannya sebab kalau dah jadi tabiat susah woo! I love my best friend , Kartika (thanks selalu tegur aku)

6)    Lebih bijak manage masa
Nampak je muka aku cam mature tapi tak reti nak bahagi masa langsung. Kalau dah masuk IPT nanti mesti susah kan? So, untuk mengelakkannya menjadi lebih parah, adalah baik sekiranya aku memulakan langkah dengan lebih awal, Insha’Allah aku akan buat schedule yang terbaikkk J

7)   Kurangkan ketagihan ber’internet’
Aku ni boleh diibaratkan macam ikan try berenang kat darat la kalau tak ber’internet’ dalam seminggu tu. Memang tak sah! Kalau boleh aku nak je online hari-hari tapi nak online kena pergi cyber café. Tu yang penat tapi sanggup pulak aku men’ top up’ minyak motor sampai full semata-mata mahu ke cc, huhu. Oleh itu, bagi merealisasikan cita-cita aku, aku akan kurangkan melayari internet ni and focus untuk study aku nanti.

8)   Kurangkan berat badan(sudah chubby maa)
Tak dinafikan kengkawan cakap aku kurus tapi aku rasa tu sekadar nak menyedapkan hati aku je. Padahal aku rasa aku semakin chubby. Oh tidakkk! Korang doakan laa aku amalkan diet yang seimbang ya, hehe. Ehem-ehem(disamping puasa sunat:::>boleh diet)



9)   Kurangkan mendengar gossip! Hahaha
Perempuan dan gossip memang sukar dipisahkan. Namun, kebanyakan gosipnya selalu berunsurkan kutuk-mengutuk, huhu. Sekarang ni pun aku dah praktikkan agar menjauhi sesiapa yang sedang ber’agenda’ mengumpat orang lain. Insha’Allah aku boleh!


Labels: