<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Cinderella's Stepsister :)
Thursday, December 29, 2011 @ 12/29/2011 09:46:00 AM

Salam alaik :)

Hi readers! Berjumpa lagi kita kan? Isk… Isk… Sedih lah harini, huhu. Eh, tetibe je aku ni kan? Actually semalam, favourite Korean drama aku dah tamat. Happy ending gitu, hehe. Tajuk cerita tu Cinderella’s Stepsister kat TV2. Korang pernah tengok tak? Best tau. Paling best bila watak utama iaitu Goo Eun-Jo and Hong Ki-Hoon akhirnya bersatu setelah mereka berdua menghadapi pelbagai konflik disebalik sebuah syarikat arak milik ayah tiri Eun-Jo ni dan disebalik tirai kehidupan disebuah rumah setelah kematian ayah Hyo Seon, Goo Dae-Seong . Haa, Hyo Seon ni kurang matang sikit tau. Agak childish. Eun-Jo ni matang and bijak. Workaholic pulak tuhh. Erm, Ki-Hoon ni pelik sikit. Kekadang nampak cam minat Eun-Jo kekadang cam suka kat Hyo Seon. Whatever, abang tiri Ki-Hoon ni jahat sikit ar. Ada niat menjatuhkan syarikat arak milik Goo Dae-Seong. Wah, konflik besar terjadi apabila Ki-Hoon ni bekerja di syarikat milik musuh utama abang tirinya, huhu. Tak faham ek? Takpe, buat-buat faham je.

Hurm, aku tak pernah pun layan drama korea before nih tau. Ni first time aku minat usha cerita korea, huhu. 


Ada jugak kakak aku ajak tengok drama korea dulu cerita apa entah but aku tengok nak tak nak je. Well, maybe pelakon dia tak menarik minat aku kot, huhu. Tapi Eun-Jo ni cute laa! Haha. Then watak dia yang bersahaja tu menarik minat aku untuk terus mengikuti perkembangan cerita tu. Plot drama pun best gak.

#Goo Eun-Jo aka Moon Geun Young#

#Hong Ki-Hoon aka Chun Jung Myung#

Cute kan diorang dua? Hehe. Memang secocok deh. Waktu tengok pertengahan konflik cerita ni tak berapa best coz adik tiri Goo Eun-Jo ni, Hyo Seon pulak minat kat Hong Ki-Hoon. Kesian Eun-Jo terpaksa bersabar, huhu. Dalam cerita ni plot paling aku tak suka giler time Hyo Seon ni simpan surat yang Ki-Hoon suruh bagi kat Eun-Jo before dia naik keretapi. But Hyo Seon tak bagi pun. Jeles punya fasal maa, huhu. Pastu time Hyo Seon ni cam buli mama tiri dia lepas ayah dia meninggal dunia. Sadis kot! Tak baik woo.

#Goo Hyo Seon aka Seo Woo#

Well, kalau korang teringin nak tengok drama ni download la kat mana-mana or cari je info kat internet, huhu. Chow!

Labels: