<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Aku, dia dan… orang ketiga?
Saturday, December 10, 2011 @ 12/10/2011 11:36:00 AM


1)    Kekasih mata keranjang
Hallamak! Dapat gf/bf macam ni yang agak leceh jugak kan? Tak boleh kawal nafsu langsung! Asal nampak yang cantik and seksi or handsome sikit je mula lah nak jeling-jeling manja tu. Eii, stop it la bro! Tak gentle langsung. Kalau dah berpunya tu  buatlah cara sudah berpunya. Tak payah gedik-gedik nak pandang bg/gf orang, buat cari nahas je kalau dapat isteri/suami orang kan? Huhuhu… Kalau masalah dah timbul nanti pandai-pandai la nak back up diri tuh ya.

2)  Orang ketiga bermulut manis & pandai menggoda
Don’t care la who’s the third person tuh yang penting mereka ni memang kaki jiwang karat la katakan. Manis mulut gitu. Ayat mesti power deh! Yela, nak tambat hati orang yang mereka suka kan memang kena macam tu even they know that girl/boy is unavailable. Huh, kes berat nih! Parasite yang sukar disingkirkan!

3)   BTW, Kekasih memang suka ber’spare-part’
Hahaha! Don’t blame on anyone if this is happen to you. Semuanya jelas terbukti yang kekasih korang tu memang childish. Tak matang langsung. Kalau dia matang and memikirkan future korang, sure punyalah dia akan setia sebab dia yakin korang jodoh dia. Tapi kalau dia dah pasang spare-part banyak-banyak macam ni, korang fikirlah sikit mesti dia agak ‘keliru’ siapakah yang layak mendampinginya. Alasannya untuk berlaku curang ialah korang selalu busy and sering meminggirkannya. Tak boleh blah betul! ~AWAS! Tahulah korang nanti betapa sakitnya hati bila diri diduakan, hohoho.

4)  Pasangan sememangnya tidak setia
Dapat pasangan yang macam ni memang kes cari nahas je. Dah tahu lover korang tu playboy/playgirl yang declared couple tu siapa suruh? Selalunya sebelum memulakan sesuatu perhubungan kedua-dua belah pihak pasti sudah mengenali each other kan? Mengapa terjadinya agenda break up sedangkan latar belakang pun dah selidik awal-awal lagi. So kalau dah pasangan tu memang tak setia jangan nak salahkan orang ketiga hundred per cent pulak!

5)  Korang pun buat derk je,,,
Dah pulak bf/gf korang macam tu, korang pulak boleh buat don’t know je. Apahal ni? Korang langsung tak mengambil sebarang tindakan yang mampu menyelamatkan perhubungan korang supaya kembali seperti dulu. Parah betul! Ke korang sememangnya sudah mula tawar hati terhadap si dia? Aduyai, tak sah kalau dalam sehari kita tak dikhabarkan mengenai keretakan perhubungan orang, sesiapa jela kan. Hurm, dah lumrah manusia… jarang menghargai kurniaan-Nya.

Labels: