<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
100 Reasons Why Couples Often Break Up
Sunday, October 2, 2011 @ 10/02/2011 04:37:00 PM


1)Pasangan playboy/playgirl

2)Pasangan tidak mengambil berat perihal teman wanita/lelaki

3)Pasangan pengotor dan tidak mementingkan kebersihan diri

4)Pasangan gemar memungkiri janji

5)Pasangan gay/lesbian/pengkid/tomboy/etc.

6)Pasangan tidak serius dalam perhubungan

7)Pasangan bersikap keanak-anakan aka childish

8)Pasangan sukar menjalankan tanggungjawab

9)Pasangan gangster aka ganas such as kaki pukul

10)Pasangan materialistik

11)Pasangan suka mengongkong teman wanita/lelaki walaupun mengenai perkara yang remeh

12)Pasangan hipokrit

13)Pasangan kembali pada kekasih lama

14)Pasangan dijodohkan dengan orang lain yang bukan pilihan hati

15)Pasangan sudah bosan dengan teman wanita/lelaki

16)Pasangan menganggur

17)Pasangan mengutamakan hobinya berbanding teman wanita/lelaki

18)Pasangan tidak sanggup hidup susah dengan kekasih(contoh: tak mahu jaga gf/bf yang masuk wad and etc.)

19)Pasangan tidak menjaga penampilan diri aka selekeh/serabai

20)Pasangan mementingkan jenama dan kemewahan

21)Pasangan tidak jujur dalam perhubungan

22)Pasangan memang sengaja ingin mempermainkan perasaan teman wanita/lelaki

23)Pasangan tidak disukai oleh parents kekasih

24)Pasangan mempunyai kisah hitam di masa lalunya(kekasih tak dapat terima kenyataan!)

25)Pasangan berpendapatan rendah

26)Pasangan suka merungut dan membebel tak tentu hala(fade up la!)

27)Pasangan mencintai orang lain

28)Pasangan tidak pernah memikirkan perasaan kekasih dalam apa jua keadaan and selfish

29)Pasangan dungu dan hanya mengikut kata(rasa macam couple dengan tunggul je!)

30)Pasangan suka merajuk dan sukar dipujuk

31)Pasangan mempunyai masalah kesempitan hidup

32)Pasangan lebih mementingkan orang lain berbanding teman wanita/lelaki

33)Pasangan tidak beradab

34)Pasangan suka mengeluarkan kata-kata kesat

35)Pasangan merupakan suspek buruan polis/pihak berkuasa

36)Pasangan takut terikat dengan komitmen

37)Pasangan mempunyai penyakit berjangkit yang tiada penawar

38)Pasangan dikhuatiri tidak mampu menyara keluarga

39)Pasangan berpendidikan rendah

40)Pasangan gemar mengambil mudah hal yang penting(contoh: tak ambil tindakan walaupun ada orang ketiga dalam perhubungan)

41)Pasangan kurang ajar/ tidak sopan

42)Pasangan merupakan perokok tegar

43)Pasangan menjengkelkan(any aspects)

44)Pasangan berjiwa sensitive yang sukar dikawal(cepat touching tak bertempat)

45)Pasangan tidak pernah menghargai usaha teman wanita/lelaki

46)Pasangan berkelakuan keji dan tidak bermoral

47)Pasangan tidak hormat parents dan orang lain

48)Pasangan tidak memahami kerjaya antara satu sama lain

49)Pasangan terlalu nerd(bosan kan?)

50)Pasangan tidak cantik/handsome

51)Pasangan kaki kikis(absolutely kikis duit!)

52)Pasangan tak matang dan kelam kabut

53)Pasangan couple kerana hanya mahu mengisi kekosongan hidup buat sementara waktu

54)Pasangan suka membandingkan teman wanita/lelaki dengan kekasih lama

55)Pasangan cuma ingin membalas dendam kepada kaum lelaki atau kaum wanita

56)Pasangan cuma menganggap hubungan itu cinta monyet

57)Queen or king control

58) Pasangan cuba mengubah kekasihnya tanpa memikirkan perasaan kekasihnya

59)Pasangan terlalu jaga standard

60)Pasangan tiada personality dan gemar berpura-pura

61)Pasangan panas baran aka hot-tempered

62)Pasangan busy 24 jam and tiada masa untuk teman wanita/lelaki

63) Pasangan over jealous aka cemburu buta

64)Pasangan jatuh cinta pada orang lain

65)Pasangan sukar meminta maaf setelah melakukan sesuatu kesalahan

66)Wujudnya orang ketiga dalam perhubungan

67)Hubungan jarak jauh antara pasangan

68)Couple kerana hanya ingin dianggap matang oleh kengkawan

69)Mempunyai pasangan otak blue giler!

70)Pasangan suka menyepikan diri dan jarang contact teman wanita/lelaki

71)Pasangan suka menuduh kekasihnya curang

72)Pasangan fanatic terhadap sesuatu yang tidak digemari teman wanita/lelaki

73)Pasangan tiada masa untuk keluar date or cakap hai pada pasangannya

74)Pasangan suka mengkritik perbuatan teman wanita/lelaki

75)Pasangan mementingkan diri sendiri

76)Pasangan tidak pandai berdikari dan suka bergantung hidup pada orang lain

77)Pasangan tidak bersedia untuk berterus terang dengan teman wanita/lelaki

78)Pasangan berharap teman wanita/lelaki faham akan perasaannya tanpa berkata-kata (mana mungkin?!)

79)Pasangan  susah sangat nak cakap I miss u, I love u

80)Pasangan sentiasa memaksa teman wanita/lelaki melayani dirinya

81)Pasangan mengambil ringan akan keadaan kekasihnya

82)Mencuba couple-couple niy hanya kerana dicabar oleh rakan

83)Hari-hari penting bagi korang berdua /kekasih pun boleh lupa

84)Tiada lagi rasa sayang antara pasangan

85)Kekasih bermain mata dengan orang lain ketika dating

86)Pasangan terlalu control macho/cun

87)Couple cuma hobi masa lapang

88)Pasangan menganggap kekasihnya hanya cinta pakai buang

89)Pasangan mempunyai ego yang tinggi(payah ni!)

90)Pasangan bangga diri/angkuh/sombong dan merasakan dirinya terlalu hebat

91)Pasangan over gedik and mengada-ngada tak bertempat(muak seh!)

92)Termakan hasutan kengkawan yang cemburu akan keintiman mereka

93)Sentiasa menjadikan rakan sebagai orang tengah antara mereka

94)Pasangan yang kedekut mengeluarkan modal time dating or time kekasih minta tolong something

95) Selalu berlaku perselisihan faham walaupun hanya mengenai perkara remeh

96)Pasangan menyamar(example: dah berpunya tapi mengaku single, konon anak dato’ terkemuka la and etc.)

97)Pasangan gemar bersosial dan sememangnya terlalu sosial

98)Pasangan terlibat dalam gejala yang tidak sihat(example: taking drugs)

99)Sebab-sebab lain(break up) yang tidak dinyatakan disini adalah masalah peribadi individu

And this is the best part why do some couples break up is…

100)When your lover just put everything to God's will and believe that God arranged everything, including the question of life partner . he/she is the best life partner that is rare to found.


Labels: