<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6976495694910369793\x26blogName\x3dServant+of+Allah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diana-azmai.blogspot.com/\x26vt\x3d-8325043856942117693', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <body>

Free your heart from hatred.
Free your mind from worries.
Some things are better left unspoken.

Entries About Memories Shhh




Welcome.
Aku tahu sesungguhnya Engkau lebih tahu
Sunday, March 13, 2011 @ 3/13/2011 07:04:00 PM

YA ALLAH, andai suatu hari aku dijodohkan dengan seseorg yg bukan atas pilihanku. Aku rela menerimanya. Agar semua perjalanan hidupku ini mendapat berkatMu. Sesengguhnya tiada cinta yang lebih agung melainkan CINTAMU YA RABB. Aku sering berdoa akan dipertemukan dengan seseorang yang benar2 ikhlas menerima diriku seadanya. Tidak hanya pada seketika! (buat sakit hati je..)

Mama: Belajar rajin2. Mama nak kamu berjaya. Jgn asyik nk bercinta je.

 Diana: Yela. Tahu.

 Mama: Mama tak nak kamu kapel dengan budak tu. Jgn berhubung dengan dia lagi!

 Diana: Ya saya dengar cakap mama. Tapi tolong jgn bgtahu ayah fasal hal ni?

 Mama: Tengok la macam mana nanti.

 Diana: Terima kasih mama. Saya tak kan berhubung dengan dia lagi (maaf mama sebab saya masih message dengan dia lagi ...)

 MORAL: Kalian tak payah lah kapel2 lagi buat sekarang ni (study dulu...) Buat susah hidup je Aku pun kena ni sebab daa kantoi kakak baca mesej time aku tidur. Aduyaiii. Hampeh! Mula2 dapat tahu tu memang bengang laa tapii lepas tu daa dapat terimaa kenyataan dia memang bukan terciptaa untuk aku so buat apa nk over kan? jadi. Lebih baik kita cinta padaa Allah dengan menurut segala perintahNya. Tanpa bantahan.



 Jodoh semuanya daa ditentukan oleh Allah.

KITA HANYA MERANCANG TAPI ALLAH YANG MENENTUKAN...  

Most important is be patient...








CINTA merupakan anugerah terindah daripada YANG MAHA ESA kepada makhlukNya. Hargailah CINTA yang telah Dia kurniakan kepada kita. Percayalah Dia sentiasa ada disaat kita memerlukanNya (saat kita bersedih).

Labels: